Kisah disebalik puding buah kastard..resepinya..

Alkisah..1 ari yg mendung..i want 2 try make a cake..
suddenly, opss..silap msuk bhn daa..then i kept it in freezer..
and make new dough 4 dat cake..
then, smpnla bhn yg t'silap tu 2 ke 3 ari gak laa..hehe seb baik elok..
fuhhh...pk2 nk wat pe ek??heh..puding/lengkong/agar-agar pon besh gak!
maka t'hasil lah resepi baru nih..hehee...

Bahan-bahannya:
* 1 gelas susu cair
* 1 gelas susu pekat
* 1 gelas gula kaster -
bland gula pasir (xayak..sbb aku maleh) keh3
* 1 gelas air

iklan-> bawah ni tambahan bhn yg t'silap kt ats nih..heh
aku guna gelas sbb kt umah sewa xde cawan..hahhaha

* 1 tin koktel buah sirap (ayam brand)
* 3 sudu tepung kastard
* secubit garam
* sepeket agar-agar

Cara-caranya:
* masak agar-agar tu dulu smpi tul2 cair laa xde ketul2 key..
* pastu masuk bahan-bahan yg lain tu..masuk jeh..keh3
* sblm tu tepung kastard bancuh dgn air dl..
* pastu aku pon saje2 tambah sesudu esen vanila..hahaha...
* then, kaco tau! jgn sampai susu tu pecah lemak..huuhu nti xcomey daa..
* then masuk la dlm loyang ke bekas n cejukkn..siap!

Teknik sukatan:
kalo korang xreti nk sukat isipadu bahan agar2 yg baik..
guna periuk nasi..hehe kan de sukatan air kat tepi periuk tu..
agak2 dlm 1.5 liter ke 1.6liter..

Chai you! camat mcuba resepi ku..

0 comments:

Post a Comment